Tanja Hartonen-Pulkka

Blogi

Valtuusto 14.5.2014.

Posted on May 23, 2014 at 12:15 AM

Odotin vielä tämän päivän lehden paikallisuutisia. Valtuuston kokouksessa ei siis kiinnostanut toimittajaa mikään muu kuin Kompan myynti. Vaikka kyseessä oli ns. tilinpäätöskokous, ja valtuustoryhmien puheenvuorot.

 

Kerron siis omin sanoin muutamasta asiasta, joita nostin esille: kyselin miten kunta suhtautuu oppisopimuskoulutuksiin, kun suunnitelmissa otettiin esille työllisyyden parantaminen, mutta tämä muoto puuttui. Joillekin sopii tämä oppimismuoto paremmin ja käytin esimerkkinä esim. hoitoalaa ja esim. teknisellä puolella puutarha-alaa.

 

Toisena asiana esiteltiin nuorten päihdekäyttäytymistä. Jossa oli vertailussa vain alkoholi. Kyselin puuttuvaa huumevertailua, ja kerroin että ei Mäntyharjukaan mikään lintukoto ole. Asia kaivettiin kokouksen edettyä jostain paperipinkasta ja hoiva-ja hoivatyönjohtaja kertoo, että ylä-asteikäisistä viime vuonna 9% kertoo kokeilleensa huumeita.

 

Kolmas asia oli mistä jouduin nostamaan puheenvuoron oli, että tarkastuslautakunta oli kiinnittänyt huomioita kohdellaanko paikallisia yrityksiä tasapuolisesti- Kehuin, että hyvä, kuinka tähän on kiinnitetty huomiota, koska perussuomalaiset ovat tehneet aloitteen asiasta jo syyskuussa, 8kk sitten, eikä aloitteesta ole kuulunut mitään.

 

Kompasta pidin radikaalinkin puheenvuoron kertomalla, että vaikka minulla on historiaa ko. rakennukseen, en ole laittamassa lähipuuhun itseäni kettingillä kiinni. Kustannukset rakennuksen korjaamiseen ovat aivan liian isot (sanoin myös että lehtien pastoilla kirjoitellaan virheellisesti muutamasta tuhalappusesta), eikä järjestöillä ole kuin pari vuoden historia ko. rakennukseen. Lisäksi sanoin, että vaikka arvostellaan ostajaakin jopa turuilla ja toreilla, voi kuka tahansa kaivaa 70 000, ja ostaa sen itse.

 

Mutta eihän nämä olleet uutisia. Ainoastaan Kompan rakennus. :)

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments