Tanja Hartonen-Pulkka

Blogi

Onnea!

Posted on June 1, 2014 at 3:05 PM

Tein alla olevan aloitteen vuonna 2011, jonka myös serkkuni allekirjoitti. :) Nyt he ovat valmistuneet <3 Onnea!Aloite 11.4.2011

 

Lähihoitajien koulutus Mäntyharjuun

 

Vuonna 2006 valmistui Mäntyharjussa n. 22 lähihoitajaa. Koulutus järjestettiin Mikkelin kanssa yhteistyössä työvoimakoulutuksena. Voitaisiin järjestää yhteistyössä koulutusta täällä Mäntyharjulla uudestaan työvoimakoulutuksena esimerkiksi seuraavin kriteerein:

 

Pääsyvaatimukset: alalle soveltuvuus, (hyväksytysti suoritettu soveltuvuustesti) halu työskentelyyn vanhusten parissa. Vaaditaan sellainen terveydentila, että opiskelu ja työskentely alalla on mahdollinen. Ensisijainen kohderyhmä: työttömät ja työttömyysuhanalaiset.

 

Koulutuksen aloittaminen täällä olisi helppoa, säästyy mm. matkat. Sijaistilanne on tällä hetkellä hoitoalalla erittäin huono ja tätä kautta pitkällä tähtäimellä voisi asiaan saada helpotusta. Huono sijaistilanne, jatkuva sijaisten etsiminen vaikuttaa henkilöstön jaksamiseen ja kuormittaa omalta osaltaan henkilökuntaa. Koulutettua henkilökuntaa tarvitaan enemmän.

 

Voitaisiinko selvittää mahdollisuutta tähän, ja kehittää tilannetta edelleen. Aiemmin ehdotettu varahenkilöstön käyttö ei saanut kannatusta, mutta olisiko tähän koulutuksen järjestämiseen mahdollisuutta?

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments