Tanja Hartonen-Pulkka

Blogi

Aloitteet 2013

Posted on June 12, 2014 at 1:10 AM

Aloitteet 2013

Otin kantaa eilisessä kunnanvaltuuston kokouksessa aloitelistaan, jotka tuotiin tiedoksi valtuustolle. Oli pakko kommentoida muutama seikka.

Esimerkiksi olen hanakasti ajanut koirille merkittyä uimapaikkaa Mäntyharjuun. Kunnan vastaus on aloitteeseen, että koirien uimapaikan rakentaminen ja kunnossapito ei ole kunnan perustoimintaa. Vai niin. Rakentaminen? Mitä se vaatii? Rantapaikan, jota kunnalla on, vähän raivausta, jonka kennelyhdistys on luvannut tehdä talkoilla ja jopa hiekkakuormakin saataisiin. Kunhan vain osoittaisi paikan ja kyltti koirille sallittu. Se merkitty uimapaikka ei ollut tarkoitettu kennelyhdistyksen harrastuskäyttöön, vaan koko kunnan parhaaksi, kaikille koirien omistajille, mökkiläisiä myöten. Mutta ei.

Toinen aloite, jonka olen laatinut ja johon otin kantaa, että listalta puuttuu yksi aloite, koska vedin sen kunnanhallituksessa pois, vastaus jonka kunta antoi, ei vastannut edes kysymykseen. Aiheena oli yritysvuokrat ja niitten tasapuolisuus ja hintojen tarkistus, kiinteistöjen arvioinnit, onko kilpailutettu ja ostopalvelut, millä perusteella viranhaltija tekee päätöksen?

Kolmas aloite, johon oli pakko kommentoida, että viime vuonna Mäntyharju teki 2,6 miljoonaa ylijäämää, eikä Mäntyharjun kunta halunnut antaa kennelyhdistykselle tuhatta euroa aitatarpeisiin. Mäntyharjun Kisalan parkkipaikka toimii koirien koulutuskenttänä ja muuna aikana myös parkkipaikkana. Kenttä on aina huonossa kunnossa ollut, kun joku revittelee siellä autolla. Pyydettiin kunnalta tuhatta euroa lautatarpeisiin, jotta talkoilla rakennetaan aita ja portti kentälle. Parkkipaikka pysyisi siistinä ja kuntalaisille oli turvallisempaa tiellä, kun koirat vapaana ja aitaus estää tielle karkaamisen. Mutta ei. Kennelyhdistys teki työn kunnalle, olkaatte hyvät.

Palvelusetelistä tein aloitteen, että otettaisiin käyttöön lapsiperheille. Vastaus oli kunnalta, että ei voi laajentaa palvelusetelin käyttöä, koska kunnalla ei ole tarjota vastaavaa palvelua. Sanoin, että kannattaisiko jättää asia kuitenkin harkintaan. Perusturvajohtaja kertoi, että nyt on nimettynä vastuuihminen tähän asiaan. Eli vihreää valoa kuitenkin havaittavissa?

Ties kuinka monenteen aloitteeseen otin kantaa kunnansaatavien perinnästä. Kunta vastaa, että kunnalla on sopimus Intrum Justitia Oy:n kanssa. Mutta meneekö laskut oikeasti perintään ajallaan esim. yrityksillä? Eihän niitä tarvitse sinne laittaa ja laskut erääntyvät kerta toisensa jälkeen.

Kunta kertoo myös, että Kompan kiinteistöön sijoitetaan menneisyydestä kertova laatta. Ei kai nyt sentään, kun se on myyty ja valituksien jälkeen maan tasalla?

Olen hyvin aloitteellinen ihminen.


Categories: None