Tanja Hartonen-Pulkka

Blogi

UIMARANTA-ASIAA

Posted on September 10, 2014 at 11:55 PM

MLL ottaa kantaa tänään 11.9.2014 länsi-savossa Haapaseläntien rannan kunnostamiseen: He haluavat uutta ponttonilaituria, kierreliukumäkeä, parkkipaikan laajentamista ja kaislikon raivaamista. Hienoa! Vasta puhuin eräässä kokouksessa, että laituri on tosi huonossa kunnossa, kun uutta kaavailtiin epävirallisesti vuonna vasta 2016.

 

Kirjoitin kesällä 2014 paikallislehteen asian vireilläpitämiseksi ja toteutukseen ja olemme tehneet Piian kanssa aika tarkalleen samasta asiasta aloitteen jo vuonna 2010, ja asia pitää näköjään ottaa joka vuosi esille, kun mitään asialle ei tapahdu.

 

Suora lainaus kesän kirjoituksestani:

 

"Kurkiniemi näyttää jo nyt hyvältä uimarannan suhteen. Edelleen kuitenkin korostan myös muitten uimarantojen pitämisestä kunnossa. Teimme jo vuonna 2010 aloitteen Piia Hämäläisen kanssa Haapaseläntien uimarannan kunnostamisesta, ja ehdotimme sinne jopa liukumäkeä, hiekan alla olevan pressun oikaisemista/vaihtoa, uutta hiekkaa, ja kaislikon raivaamista niin, että uimaranta laajenee.

 

Nyt kaislikko taas kasvaa, pressu nousee pintaan, ja ei sielläkään varmaan laiturin uusiminen pahaa tee. Uimarantahan on aina ollut hyvin suosittu ja Mäntyharju on tunnettu mökkipitäjä ja tunnettu järvistään, ei varmaan haittaa pitää myös muita rantoja kunnossa. samalla kun käydään pesemässä mattoja, on ihanaa pulahtaa upeaan uimarantaan. Upeaan? Parkkipaikan laajennustakin voisi harkita. Pekkolanlampikin on olemassa.

 

Jopa nuoret nuorisovaltuuston selvityksen mukaan toivovat sijoitettavaksi johonkin kunnan uimarannoissa hyppytornin. (suluissa selvityksessä luki Pekkolanlampeen tai Haapaseläntielle ) Onhan sellainen joskus aikanaankin ollut Pappilanniemessä.

 

Täytyykö joka vuosi tehdä aloite muiden uimarantojen kunnossapidosta, vai keskitytäänkö nyt pelkästään Kurkiniemen alueeseen? Haapaseläntie on aina ollut vilkas, siellä on aina olleet uimakoulutkin täysiä."

 

Hyvä MLL, jos nyt vaikka yhteistyöllä saisimme jotain aikaan ja asia etenisi. Olen valmis talkoisiin!

 

Tanja Hartonen-Pulkka (ps)

Valtuutettu

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments