Tanja Hartonen-Pulkka

Blogi

Uimarannat

Posted on June 5, 2014 at 12:20 AM

Uimarannat

Kurkiniemi näyttää jo nyt hyvältä uimarannan suhteen. Edelleen kuitenkin korostan myös muitten uimarantojen pitämisestä kunnossa. Teimme jo vuonna 2010 aloitteen Piia Hämäläisen kanssa Haapaseläntien uimarannan kunnostamisesta, ja ehdotimme sinne jopa liukumäkeä, hiekan alla olevan pressun oikaisemista/vaihtoa, uutta hiekkaa, ja kaislikon raivaamista niin, että uimaranta laajenee.

Nyt kaislikko taas kasvaa, pressu nousee pintaan, ja ei sielläkään varmaan laiturin uusiminen pahaa tee. Uimarantahan on aina ollut hyvin suosittu ja Mäntyharju on tunnettu mökkipitäjä ja tunnettu järvistään, ei varmaan haittaa pitää myös muita rantoja kunnossa. samalla kun käydään pesemässä mattoja, on ihanaa pulahtaa upeaan uimarantaan. Upeaan? Parkkipaikan laajennustakin voisi harkita. Pekkolanlampikin on olemassa.

Jopa nuoret nuorisovaltuuston selvityksen mukaan toivovat sijoitettavaksi johonkin kunnan uimarannoissa hyppytornin. (suluissa selvityksessä luki Pekkolanlampeen tai Haapaseläntielle ) Onhan sellainen joskus aikanaankin ollut Pappilanniemessä.

Täytyykö joka vuosi tehdä aloite muiden uimarantojen kunnossapidosta, vai keskitytäänkö nyt pelkästään Kurkinimen alueeseen? Haapaseläntie on aina ollut vilkas, siellä on aina olleet uimakoulutkin täysiä.

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments