Tanja Hartonen-Pulkka

Kuntapolitiikka

 

KIITOS!

 

108 ääntä

Tanja Hartonen-Pulkka

Lähihoitaja


Haastattelu

  

Tässä haastatteluni ennen vaaleja v. 2008.

Hei! 

Olen Tanja Hartonen-Pulkka, 37-vuotias lähihoitaja. Työskentelen palvelukeskus Ruskahovissa. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi kouluikäistä lasta, kolme koiraa ja kaksi kissaa.

Mitä harrastat?

Koirien kanssa touhuan kaikenlaista.

Onko sinulla luottamustehtäviä?

Olen Superin pääluottamusmies ja Superin paikallisen ammattiosaston nettisivujen ylläpitäjä.

Miten sinusta tuli kunnallisvaaliehdokas?

Minua kiinnostaa kunta-asiat ja kun pyydettiin, päätin lähteä mukaan!

Millä mielellä olet lähdössä vaaleihin ja mitä odotuksia sinulla on?

Positiivisella mielellä. Mielestäni Mäntyharjun kunnanvaltuustoon pitää saada uusia kasvoja mukaan ajattelemaan sydämellä. Toivon pääseväni mukaan vaikuttamaan!

Mihin asioihin tarttuisit ensimmäisenä jos pääsisit valtuustoon?

Lähinnä sydäntäni ovat mm. vanhustenhoito, lapsiperheet, perhepäivähoitajien palkka, omaishoitajat, ja hoitajien jaksaminen työssään.

TARTUN EPÄKOHTIIN JA OLEN OIKEUDENMUKAINEN!

Ota yhteyttä: tanja.hartonen.pulkka(at)gmail.com tai puh. 050-3680244

 

Mainio

Ajatuksia Mainiosta.

 15.12.09

 Mihin ollaankaan menossa? Rahaa ei ole, väestö ikääntyy ja vähenee. Paras -hankkeen pohjana oli muodostaa kuntayhtymä, joka olisi tuottanut sosiaali- ja terveyspalvelut alueella. Siihen olisi liittynyt myös erikoissairaanhoito. Paras -hankkeessa oli paljon hyvää, mutta se vähin äänin kuopattiin.

 Laki pakottaa liittymään johonkin. Nyt nähdään ainoana vaihtoehtona Mainio-hanke. (= Mikkeli isäntäkuntana) Olen ollut useassa tilaisuudessa kuuntelemassa, miten mainio tämä hanke on.   Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen yritetään siirtää Mikkelin kaupungin hallituksen alaiselle liikelaitokselle. Liikelaitoksessa päätösvaltaa käyttää sen toimitusjohtaja. Erikoissairaanhoito pitäisi saada mukaan. Mainiohankkeeseen tämä ei kuulu.

 Jotenkin tuntuu, että ollaan menossa tuntemattomaan. Kukaan ei tiedä kustannuksia, ei mitään mihin tämä johtaa. Tuntemattomaan pitäisi hypätä ihan noin vaan, antaa tulevaisuus ja rahansa Mikkelin hallinnoiman liikelaitoksen käyttöön. Epäilyttää tuollaisenaan koko asia.

 Itsenäisyydelle saa sanoa hyvästi. Perusturvalautakunta lakkautetaan kokonaan Mäntyharjusta ja vain pieni edustus jää kuntien yhteiseen perusturvalautakuntaan, jolla ei tulisi olemaan suoraa päätösvaltaa perustettavan liikelaitoksen toiminnan ohjaamisessa. Ääntämme ei enää kuulla.

 Budjetistamme menee 60%, 70% tai jopa 80% tälle liikelaitokselle. Riippuen lähteestä, ja tästäkään ei ole täyttä varmuutta mikä summa sinne menee. Miten sitten jatkossa järjestettäisiin peruspalvelumme? Ne muka säilyvät täällä, ja kuka takaa, etteivät palvelut siirry kokonaan aikaa myöten Mikkeliin ja Mäntyharjuun ei jää mitään.

 Mitä vaihtoehtoja on? Juna menee eteenpäin ja tuntuu siltä, että asialle ei voi mitään. Aikataulu on liian nopea. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Miten Mäntyharju pystyy säilyttämään itsenäisyytensä ja turvaamaan kuntalaisten hyvinvoinnin samalla kertaa?  Miten demokratia toteutuu?

 Näillä mietteillä,

Tanja Hartonen-Pulkka

 

Valintoja

Mäntyharjun Sosialidemokraatit valitsivat vuoden 2010 puheenjohtajaksi Tanja Hartonen-Pulkan ja varapuheenjohtajaksi Timo Kuoksan. Johtokuntaan valittiin Pekka Sipilä, Raili Rantanen, Tapani Penttinen, Kari Rimpeläinen, Mirja Mantila, Tuula Vaskelainen ja Ari Hartonen. Johtokunnan varajäseniksi valittiin Anneli Vornanen, Piia Hämäläinen ja Heikki Vaskelainen.

OPETTAVAINEN VUOSI

Vuosi on ollut hyvin opettavainen. Olen oppinut paljon kunnan asioista, kuten myös siitä, miten tärkeää on kuuntelemisen taito -toisten mielipiteiden kunnioittaminen ja ymmärtäminen. Ja että päätöksenteko ei ole niin helppoa kuin aiemmin ulkopuolisena luuli.
 
Toivon saavani puheenjohtajana luotua yhteenkuululuvuuden tunnetta yhdessä tekemällä. 

Olen ylpeä Mäntyharjun sosialidemokraattien saavutuksista tämän vuoden aikana. Olemme saaneet paljon aikaiseksi, mm. talousarviossa on maininnat liittyen vanhusten ulkoiluttamiseen, leikkikenttätoimintaan, nuorten kesätyöpaikkojen tukemiseen ja kuntaan muuttaneiden tutustumistilaisuuden järjestämiseen. Hyvinä asioina voisi pitää myös asukkaiden edustajan valinnan valmistelun Keskivälin hallitukseen. Tämä on kuntastrategiassa mainitun osallishankkeen mukaista. 
 
Henkilökohtaisesti olen ajanut eteenpäin vanhusten ulkoilutusasiaa ja paljon olen puhunut myös henkilöstömitoituksista, jotka ovat aivan liian pienet ja lisää henkilökuntaa tarvitaan. Lääninhallitus vieraili meillä Mäntyharjussa ja jokaisessa yksikössä henkilöstömitoitukset ovat alle suositusten. Tästä on kyllä tieto ollut olemassa. Potilasturvallisuus vaarantuu. Hoityönlaatu kärsii. Tiukkana talousaikana kysytään, että mistä rahat. Mutta pakkohan vanhukset ja potilaat on hoitaa kunnolla. Pitkässä juoksussa tämä nykyinen linja tulee kalliimmaksi. Itse työskentelen lähihoitajana Palvelukeskus Ruskahovissa hoitamassa vanhuksia.

Vielä on paljon tärkeitä tehtäviä ja monta askaretta ennen Joulua. Toivotan teille jokaiselle valoisaa Joulun odotusta. Varataan Jouluna aikaa myös rauhoittumiselle ja yhdessäololle.

-Joulukuu 2009-

Vanhukset pääsevät ulos

Perusturvalautakunta on hyväksynyt 28.9.09 ensi vuoden budjettiin 4000 euroa ensi kesäksi vanhusten ulkoiluun. Siihen menikin 11 kk aloitteeni tekemisestä. Mutta ihanaa, kerrankin jotain hyvääkin!

VANHUKSET ULOS 9.5.09 klo: 13.00

Rollaattorimarssin nimeä kantavana ainakin Mikkelissä on tapahtuma 9.5.09. Meillä rollaattorimarssi ei ehkä ole ihan kuvaava sana, koska enemmänkin se olisi pyörätuolimarssi. Ja se nimi olisikin varmasti osuvampi.

 

 Tarja Tallqvistin ideasta lähtenyt vapaaehtoistyönmuoto tarkoittaa sitä, että tuona lauantaina 9.5 klo: 13 kaikkialla Suomessa ulkoilutetaan vanhuksia, jotka asuvat vanhainkodeissa. He eivät pääse ulos ilman saattajaa ja hoitajien aika ei riitä.

 

 Mikkeli haastaa valtuutetut ja lautakuntien jäsenet mukaan marssiin.

 

 Emmekö mekin voisi haastaa pyörätuolimarssiin valtuutetut, lautakuntien jäsenet ja omaiset ja lehteen tehtäisiin juttu asiasta, jotta mahdollisimman moni lähtisi liikkeelle ja mahdollisimman moni pääsisi ulos?

 

 Hienoa!

 

 Kylän läpi marssi olisi upea juttu!

 

Yritän saada tästä vuotuisen perinteen myös Mäntyharjuun ja toivon, että porukat innostuu!:D

 

Ruskahovin vanhukset ulos

Etelä-Savo

Ruskahovin vanhukset

päivänvaloon Mäntyharjulla

julkaistu 13.03. klo 06:06, päivitetty 13.03. klo 11:08

 

Kuva: YLE / Susanna Pekkarinen

Osa vanhuksista joutuu olemaan sisällä valtuustoaloitteen mukaan jopa vuosia. Hoitajien työaika ei riitä vanhusten ulkoiluttamiseen.

Palvelukeskus Ruskahovin vanhuksille toivotaan lisää ulkoilumahdolllisuuksia Mäntyharjulla. Kunnanvaltuustolle sosialidemokraattien jättämän aloitteen mukaan palvelukeskuksessa on vanhuksia, jotka joutuvat olemaan sisätiloissa vuosikaudet.

He voisivat kuitenkin ulkoilla, mutta tarvitsevat valvontaa. Kaikkia vanhuksia eivät käy katsomassa omaiset eikä henkilöstöä riitä ulkoiluttamaan heitä. Valtuustoaloitteessa esitetään, että kunta palkkaisi Ruskahoviin pari kesätyöntekijää vanhusten ulkoiluttajiksi.

Vt johtavan lääkärin mukaan keväällä voitaisiin selvittää vapaaehtoisten osallistumista vanhusten ulkoiluttamiseen. Myös omaisten ja läheisten osallistumista vanhusten ulkoiluttamiseen pyrittäisiin lisäämään.

 

http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/etela-savo/2009/03/ruskahovin_vanhukset_paivanvaloon_mantyharjulla_610500.html

Aloitteeni muiden sos.demareitten kanssa

VALTUUSTOALOITE 11.3.09

 

Sijaistilanne on erittäin huono hoitoalalla, joissa toimipisteitä ovat terveyskeskus, kotihoito, ja palvelukeskus Ruskahovi. Jatkuvat pitkät ja lyhyet sairaslomat ja muut lomat kuormittavat vakituista henkilökuntaa. Vakituinen henkilökunta joutuu tekemään vuoroja vajaalla työntekijämäärällä ja näin työn määrä kasvaa. Lisäksi työntekijöitä velvoitetaan/pyydetään tulemaan vapaapäivänään töihin ja tekemään kukin vuorollaan ns. tuplavuoroa, klo 7.00-20.00. Pahimmassa tapauksessa 7.00-21.30.

 

Me Mäntyharjun sosiaalidemokraatit pyydämme tutkimaan mahdollisten vakituisten lähihoitajien/sairaanhoitajien lisäpalkkaamista kuntaan. Olisivat käytettävissä joka pisteeseen.

Koska sijaisille kuitenkin koko ajan maksetaan palkkaa, ja useat ovat olleet vuosikausia sijaisina paikkaamassa vakituisen henkilökunnan puutetta, emmekö voisi muutamaa työntekijää näistä sijaisista palkata vakituiseksi. Emme voi päästää hoitajia käsistämme.

 

Vai voisiko kehittää muuta keinoa sijaistilanteen parantamiseksi? Kuten herätellä varahenkilöjärjestelmää uudelleen,  joskus ollut meilläkin käytössä. Mikkelissähän tällainen on.

 

Vakituinen henkilöstö väsyy ja sairaskierre jatkuu työn kuormittumisen johdosta ja työ on muutenkin arvokasta ja raskasta. Olisi otettava huomioon henkilökunnan työssäjaksaminen ja myös asukkaat/potilaat kärsivät tilanteesta.

 

Pyydämme siis tarkistamaan tilannetta ja voisiko jotain tehdä tilanteen korjaamiseksi.

 

11.3.09 Mäntyharjussa

 

Neuvottelut

6.1.09

Vihdoin eilen päästiin jonkinlaiseen sopuun luottamuspaikkojen kanssa, onneksi. Onkin jo niin monta neuvottelua ollut, muistaakseen ainakin 7 kertaa ollaan kokoonnuttu.

Kunnanhallituksen puheenjohtajuus siis säilyy demareilla ja uutena asiana perusturvalautakunnan puheenjohtajuus. Enemmänkin olisi otettu vastaan, mutta asioita on turhaa jossitella.

Neuvottelut olivat erittäin raskaita ja erittäin pitkiä.

Ja neuvottelutoimikuntaan kuuluminen oli erittäin opettavaista. Todellakin. Jokaisen kannattaa kokeilla. Se ei ole helppoa todellakaan, ulkopuolisen on helppo sanoa, mitä pitäisi tehdä,

mutta neuvotteluissa tulee aina yllättäviä käänteitä.

Ja varsinkin jonkin puolueen passiiviisuus on erittäin hankala asia.

Jospa kohta pääsisi aloittamaan työt ja saa työrauhan.

Laadin aloitteen

  14.11.2008Ajattelin tehdä jo jotain

Eilen lähti suunnittelemani valtuustoaloite eteenpäin Demariryhmän kautta. Ajattelin lähteä heti toimimaan vaikka valtuustokauteni alkaa tammikuussa 2009.Kiitos tämän hetkiset demarilaisvaltuutetut, kun katsoitte asian tärkeäksi ja kiitos Kari Rimpeläinen, joka otit asian puolestani hoitaaksesi!
Aloitetta hieman muokattiin, mutta se alkuperäinen meni näin:

On erittäin huolestuttavaa Palvelukeskus Ruskahovin tilanne, jossa vanhukset eivät pääse ollenkaan ulkoilemaan. Joillain vanhuksilla ei käy omaisia ollenkaan. Hoitajien tehtävät on mitoitettu niin, että ehtivät tehdä perustyön. Palvelukeskus Ruskahovissa on 3 osastoa, joita 2 on palvelupuolen yksikköjä ( Viola/Linnea ja Aurelia), joissa on etupäässä käveleviä asukkaita ja osa pyörätuolilla. Yksi osasto on hoiva-osasto (Annansilmä/Pelakuu), jossa myös pyörätuolissa istuvia vanhuksia vuodepotilaiden lisäksi. Vanhainkodilla on kaikkiaan n. 55 vanhusta, joista arvioiden varmasti n. 40 vanhusta olisivat valmiita ja pystyviä ulkoilemaan joko pyörätuolilla tai kävellen, mutta tarvitsevat valvontaa.

On huolestuttavaa, että he ovat sisätiloissa vuosikaudet, ilman että pääsevät ulkoilemaan ihan kylälle torille ja vaikkapa vain metsäretkelle.

Tälläinen olisi vanhukselle myönteinen kokemus.

 Siksi esitämme, että Palvelukeskus Ruskahoviin palkattaisiin kesätöihin 2 työntekijää lisänä muitten työntekijöiden avuksi, ja he eivät välttämättä tarvitse hoito-alan koulutusta. Heidät palkattaisiin kesän ajaksi esim. 1.6-31.7 väliselle ajalle. Ehdottaisimme kahta ns. ulkoiluttajaa ja vain tähän tarkoitukseen. Heitä ei käytettäsi hoito-apulaisten, perushoitajien, sairaanhoitajien tai lähihoitajien muihin työtehtäviin, vain ulkoilutus tarkoitukseen. Lisäksi he sitoutuisivat allekirjoittamaan vaitiolovelvollisuuden.

 

Teemat

6.9.2008

 

1.  Haluan olla kehittämässä vanhustenhuoltoa. Pelottaa vanhusten tulevaisuus. Miten se järjestyy, jos laitospaikkoja vähennetään? Tottakai vanhuksen on hyvä olla kotona niin kauan kuin toimintakyky on tallessa. Mutta entä sitten kun ei enää pärjää? Onko vanhuksen turvallisuus kotona taattu? Väestö ikääntyy. Täällä Mäntyharjulla vanhuksia jonottaa laitoksiin juuri siksi, kun eivät kotona pärjää.

Aina ollaan olevinaan tehokkaita ja säästetään, mutta mitä jos tilanne räjähtää käsiin. Kuka tietää?  

Omaishoitajille on taattava mahdollisuus hoitaa omaistaan kotona ja myös pidettävä huoli, että omainen saa lakisääteisen oman vapaansa. Entä omaisten jaksaminen?  Paljon on mietittävää.

2.  Huoli hoitohenkilökunnan jaksamisesta

  Hoitohenkilökunnalle ei henkilöstövähennyksiä. Taattava hyvä ja laadukas hoito. Hoitohenkilökunnan riittävä määrä takaa vanhuksille paremman hoidon, yksilöllisen ja inhimillisen hoidon. Nytkin alkaa olla jo niin kiire, että vain perustyön ehtii tehdä. Ei jää juurikaan aikaa viriketoimintaan, saati mihinkään ylimääräiseen. Pienikin väliin tuleva asia sotkee koko aikataulun ja  henkilökunta joutuu koville. Mistä saadaan sijaisia? Hoitohenkilökunta tekee tuplavuoroa, vapaapäiviä… Henkilöstön jaksaminen heijastuu kaikkeen.   Sijaispula on huutava! Mietitään voiko olla pois töistä, kun ei saa sijaista. Ja kun olet puolikuntoisena töissä, voi siitä seurata vielä pidempi sairausloma. Ei työntekijän pitäisi sijaisista huolehtia, vaan olla hyvällä omalla tunnolla parantamassa itseään. Mutta kun sijaisia ei ole ja haluaisi että työt tulee tehtyä ja ei halua, että muut työntekijät kärsii sijaispulan takia.   Työ on muutenkin psyykkisesti ja fyysisesti raskasta ja pitää olla kaiken aikaa mukana työssään sydämellä. Täytyy huomata kaikki voinnin muutokset, jaksaa ja kannustaa vanhuksia omatoimisuuteen ja olla mukana tukemassa omaisia.   Ajatelkaa mitä voisi seurata henkilökunnan väsymyksestä. Hoidosta ja sen laadusta ei voi, eikä saa tinkiä!   Väsymyskin ajaa hoitajan sairaslomalle.  

Henkilöstö on tärkeä pääoma.

 

3 .Perusturvan asioissa tiedotus tehtävä avoimemmaksi hoitohenkilökunnalle. Myös työntekijät haluavat tietää mitä tapahtuu. On hyvä kysyä henkilökunnan mielipiteitä ja tiedottaa kaikesta. Näin luottamus toimii joka suuntaan. Huhut pääsevät muuten nopeasti valloilleen ja rasittavat työilmapiiriä. Kunnan on kehitettävä kuntalaisten välittömän osallistumisen muotoja, jotta päätöksenteko saa luotettavuutta ja hyväksyttävyyttä, kun eri osapuolet sitoutuvat muutoksiin.

 

4. Perusterveydenhuoltoa ei saisi supistaa enää. On vaikeaa mennä Mikkeliin asti tiettyinä aikoina. Toivon, että päivystys jatkuisi Mäntyharjussa ja kuntalaiset saisivat aikoja halutessaan, ettei tarvitsisi mennä keskussairaalaan saakka päivystykseen tai ettei joutuisi vastaanottamaan kehoituksia mennä yksityisvastaanotolle.

 

5. Lapsiperheitten tukeminen. Ongelmien ennaltaehkäiseminen kodin ja koulun yhteistyöllä. Yhteistyön tulisi myös toimia, eikä niin, että perheitä syyllistettäisiin, vaan että ongelmien ratkaisut tapahtuisivat rakentavassa hengessä. Jokaisella on oma vastuunsa siitä, mitä sanotaan ääneen. Niin vanhemman kuin opettajankin sanominen kantaa hedelmää pitkälle, jos on antanut aidon tukensa. Sanomisilla voidaan myös viedä nopeasti lapselta itsetunto.
 
Entä koulukaverit sitten. Koulumaailma on julmaa. On myös puututtava koulussa sanalliseen kiusaamiseen. Sekin voi olla hyvin, hyvin julmaa. Eräs opettaja on ottanut tavakseen kerran kuussa tehdä nimettömän kyselyn, jossa kyselee tapahtuuko kiusaamista. Tämä on erittäin hyvä asia.
 
Myös vanhemmille lapsille olisi järjestettävä iltapäiväkerhotoimintaa, joilla molemmat vanhemmat käyvät vuorotöissä. Miten lastenhoito järjestyy esim. kolmasluokkalaiselle iltaisin? Eka ja tokaluokkalaisille on järjestetty seurakuntakerhoja ilapäivisin.Mutta entä jatko? Sitä ei ole? Lapsille ja nuorille turvallinen elinympäristö ja turvalliset aikuiset. Jokainen aikuinen on vastuussa lasten hyvinvoinnista!
 
Puhutaan vapaasta kasvatuksesta, ja kuitenkaan ei ole mitään verkostoa järjestetty niille, ketkä apua tarvitsevat. Myös muutenkin lapsenhoitoapua vaikka kotiin, että vanhemmat pääsevät käymään jossain joskus.

Ennen lapsiperheet saivat apua. Kaikilla  ei ole nykyään tukiverkostoa ja sukulaisia auttamassa! 

6. Nuorten ääni tulisi saada kuuluviin. Miten aktivoida nuoria kertomaan mitä he haluavat? Lisäksi mielentarveysongelmien ennaltaehkäisyn korostaminen ja väkivallan teoista kertominen heille, syyt ja seuraukset. Koulukuraattorin ja kouluterveydenhoitajan säilyttäminen Kyttälän koulussa on tärkeää. Kaikissa koulussa ei edes ole ko. ammattityhmiä. Puuttuminen ajoissa ongelmiin! Tässä tarvitsee sekä vanhempia että opettajia ja heidän hyvää yhteistyötään!

7. Mäntyharjun kunta voisi olla edelläkävijä ja korottaa roimasti perhepäivähoitajien palkkoja. He ovat jääneet todelliseen palkkakuoppaan! He tekevät tärkeää työtä meidän lapsiemme hyväksi ja he ansaitsevat sen palkan mikä heille kuuluu. Tietysti koulutus on otettava palkassa huomioon.

 

8. Rakennettava ergonomiset työlistat, eikä jatkuvaa ilta-aamu-ilta rytmitystä. Otettava huomioon myös työntekijöiden toiveet, kun on sitä muutakin kuuluisaa elämää…Henkilöstölle on luotava edellytykset perhe-elämän ja työn yhteensovittamiseen.

 

9. Lemmikkejä unohtamatta: Koirille oma, nimetty uimaranta Mäntyharjuun!

 

HALUAN  PÄÄSTÄ VAIKUTTAMAAN!

 

 

Vaalit

3.9.2008

Vaalit lähestyy. Pikkuhiljaa. Ensi kuussa jo.

Kokouksissa käyty ja kiva juttu että demarit järjestää koulutuksia ja on otettu todella hyvin vastaan tälläinen uusi kasvo mukaan! 

Äänestäkää! ja minua tietenkin...

6.9.2008 minut tapaa torilta 10.00-12.00. Tervetuloa sinne käymään! 

Perhepäivähoitajat

Tälläisen kirjeen olen toimittanut ko.päivänä kunnalle useaan eri paikkaan ja jopa ministeriöön. Mutta... kukaan ei tee asialle mitään.

 

 

17.3.2008

 

Perhepäivähoitajien tämänhetkinen/ ikuinen ongelma

 

Minuun on otettu yhteyttä työntekijöitten itsensä taholta ja onhan se yleisesti tiedossa muutenkin, että perhepäivähoitajat ovat jääneet palkkakuoppaan. Muitakin epäkohtia on kuten

*) Lelujen huonokuntoisuus ( perhepäivähoitajat käyttävät leikeissä omien lastensa leluja) Ja kuitenkin kunnan olisi huolehdittava, että jos lelulainaamo on kunnalla olemassa, lelutkin olisivat vähintäänkin käyttökelpoisia.

*)Työajat ovat pitkiä ja viikottaiseksi työajaksi on sovittu 43 tuntia 15 minuuttia ja tasausjakso Mäntyharjun kunnassa kaksi viikkoa. Miksi työaika on noin paljon suurempi kuin muissa työpaikoissa. Yleensä viikottainen aika ei tietääkseni ylitä 40 tuntia muuallakaan?

*) Sairas lapsi. Siis jos perhepäivähoitajalla on oma lapsi, joka sairastuu, hän joutuu palkattomalla lomalle sairastumisen ajaksi, koska muitten vieraiden hoitoon tuleminen estyy. Eikö tähän nyt jotain muuta ratkaisua järjesty? Saahan muussa työssä olevat vanhemmat jäädä kotiin hoitamaan sairasta lastaan (alle 10v) ja ihan palkan kanssa.

 

Palkasta laajemmin: siis palkkoja tutkiessa ansiot jäävät 1300 euron (riippuen lapsimäärästä) tietämille miinus verot. Naistyövoiman hyväksikäyttöä suorastaan! Koulutus pitäisi myös uudistaa ja maksaa koulutetuille enemmän palkkaa niin kuin muillakin aloilla. Pitäisikö perhepäivähoitajan valintaan jo koulutuksenkin vaikuttaa? Koulutetut hakevat kyllä muualle töihin, koska perhepäivähoitajan palkka ei houkuta.

 

Ei tuollainen palkka houkuta ketään, ja kun vanhimmat perhepäivähoitajat jäävät eläkkeelle, ei nykyaikana enää kohta perhepäivähoitajia saa enää mistään.

Ristiriita: koulutus kunniaan, mutta koulutetut (esim. lähihoitajat) saavat muualta paremman palkan.

Pelkona on, että koko ammattikunta katoaa pikkuhiljaa eläköitymisen myötä.

 

Siis perhepäivähoitajien olosuhteet ovat erittäin heikot. Alipalkalla tehdään pitkiä työpäiviä, viikkoaika pidempi kuin muilla aloilla ja jos kotona sattuu olemaan oma lapsi, joka sairastuu, joutuu palkattomalle ja tulot vähenee entisestään.

 

Kannattaisi nyt päättäjien herätä ja miettiä mikä on perhepäivähoitajien tulevaisuus ja jos heitä halutaan pitää kunnassa, miettiä palkan korotusta. Kerralla kenenkään talous ei riitä niin reiluun korotukseen kuin olisi tarvis, mutta huoli perhepäivähoidon tulevaisuudessa on olemassa ja tilanne on huolestuttava koko Suomen tasolla, vaikka kunnittainkin on palkkaeroja.

Peruspalveluministerikin on huolissaan perhepäivähoitajien palkoista:

”Erityisen huolestunut Risikko on perhepäivähoitajien vähenemisestä.

-         Perhepäivähoidon vetovoimaisuus pitäisi säilyttää. Tiedän, että moni kokee palkkauksen epäoikeudenmukaisena. Minulla on monia hyviä ystäviä, jotka työskentelevät perhepäivähoitajina. Ymmärrän heidän huolensa, Risikko summaa. ”

(Lähde: Iltalehti 18.3.08)

 

 

 

TNJ/SuPerin PLM Tanja Hartonen-Pulkka

 

Ajatuksia

Perhepäivähoitajien työaika

Vihdoinkin odotettavissa parannuksia perhepäivähoitajien oloihin!

 ”Hoitajat tekevät tällä hetkellä jopa kymmenentuntisia päiviä. Tavoitteena on, että jatkossa työpäivät olisivat vain kahdeksantuntisia. Tämä kuitenkin edellyttää, että perhepäivähoitajat hyväksytään kevään aikana työaikalain piiriin.

Perhepäivähoitajien määrä vähenee koko ajan. Kun työstä jäädään eläkkeelle, tilalle ei tule uusia työntekijöitä samaan tahtiin.

Alan houkuttelevuutta koetetaan nyt lisätä työaikaa lyhentämällä. Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee parhaillaan esitystä, missä perhepäivähoitajat otetaan mukaan työaikalain piiriin. Tällöin työaika tippuisi noin kahdeksaan tuntiin päivässä. Ylityöt pyrittäisiin tasaamaan kolmen viikon jaksoissa, jolloin viikoittainen työaika jäisi noin 40 tuntiin.

Perhepäivähoitajia ministeriön työryhmässä edustava Julkisten ja hyvinvointialojen liiton sopimustoimitsija Minna Pirttijärvi pitää työaikalain piiriin pääsyä perhepäivähoidon tulevaisuuden kannalta ehdottoman tärkeänä. Vaikka kyseessä on vasta esitys, Pirttijärvi uskoo vakaasti sen läpimenoon.

- Työaikalain piiriin kuuluminen jäntevöittää perhepäivähoitajan työtä. Se tuo heille työaikasäätelyn suojelun eli tarvittavan lepoajan ja palautumisajan. Laki myös säätelee kokonaistyön kuormitusta. ”

LÄHDE: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/perhepaivahoitajien_tyoaikaa_aiotaan_lyhentaa_1543028.html?origin=rss

 Oli huolenaiheeni perhepäivähoitajien tilanne jo vuonna 2008: (alla silloinen kirjoitukseni)

Tälläisen kirjeen olen toimittanut ko.päivänä kunnalle useaan eri paikkaan ja jopa ministeriöön. Mutta... kukaan ei tee asialle mitään.

 

17.3.2008

Perhepäivähoitajien tämänhetkinen/ ikuinen ongelma

Minuun on otettu yhteyttä työntekijöitten itsensä taholta ja onhan se yleisesti tiedossa muutenkin, että perhepäivähoitajat ovat jääneet palkkakuoppaan. Muitakin epäkohtia on kuten

*) Lelujen huonokuntoisuus ( perhepäivähoitajat käyttävät leikeissä omien lastensa leluja) Ja kuitenkin kunnan olisi huolehdittava, että jos lelulainaamo on kunnalla olemassa, lelutkin olisivat vähintäänkin käyttökelpoisia.

*)Työajat ovat pitkiä ja viikottaiseksi työajaksi on sovittu 43 tuntia 15 minuuttia ja tasausjakso Mäntyharjun kunnassa kaksi viikkoa. Miksi työaika on noin paljon suurempi kuin muissa työpaikoissa. Yleensä viikottainen aika ei tietääkseni ylitä 40 tuntia muuallakaan?

*) Sairas lapsi. Siis jos perhepäivähoitajalla on oma lapsi, joka sairastuu, hän joutuu palkattomalla lomalle sairastumisen ajaksi, koska muitten vieraiden hoitoon tuleminen estyy. Eikö tähän nyt jotain muuta ratkaisua järjesty? Saahan muussa työssä olevat vanhemmat jäädä kotiin hoitamaan sairasta lastaan (alle 10v) ja ihan palkan kanssa.

 Palkasta laajemmin: siis palkkoja tutkiessa ansiot jäävät 1300 euron (riippuen lapsimäärästä;) tietämille miinus verot. Naistyövoiman hyväksikäyttöä suorastaan! Koulutus pitäisi myös uudistaa ja maksaa koulutetuille enemmän palkkaa niin kuin muillakin aloilla. Pitäisikö perhepäivähoitajan valintaan jo koulutuksenkin vaikuttaa? Koulutetut hakevat kyllä muualle töihin, koska perhepäivähoitajan palkka ei houkuta.

Ei tuollainen palkka houkuta ketään, ja kun vanhimmat perhepäivähoitajat jäävät eläkkeelle, ei nykyaikana enää kohta perhepäivähoitajia saa enää mistään.

Ristiriita: koulutus kunniaan, mutta koulutetut (esim. lähihoitajat) saavat muualta paremman palkan.

 Pelkona on, että koko ammattikunta katoaa pikkuhiljaa eläköitymisen myötä.

Siis perhepäivähoitajien olosuhteet ovat erittäin heikot. Alipalkalla tehdään pitkiä työpäiviä, viikkoaika pidempi kuin muilla aloilla ja jos kotona sattuu olemaan oma lapsi, joka sairastuu, joutuu palkattomalle ja tulot vähenee entisestään.

Kannattaisi nyt päättäjien herätä ja miettiä mikä on perhepäivähoitajien tulevaisuus ja jos heitä halutaan pitää kunnassa, miettiä palkan korotusta. Kerralla kenenkään talous ei riitä niin reiluun korotukseen kuin olisi tarvis, mutta huoli perhepäivähoidon tulevaisuudessa on olemassa ja tilanne on huolestuttava koko Suomen tasolla, vaikka kunnittainkin on palkkaeroja.

 Peruspalveluministerikin on huolissaan perhepäivähoitajien palkoista:

”Erityisen huolestunut Risikko on perhepäivähoitajien vähenemisestä.

- Perhepäivähoidon vetovoimaisuus pitäisi säilyttää. Tiedän, että moni kokee palkkauksen epäoikeudenmukaisena. Minulla on monia hyviä ystäviä, jotka työskentelevät perhepäivähoitajina. Ymmärrän heidän huolensa, Risikko summaa. ”

(Lähde: Iltalehti 18.3.08)

Tanja Hartonen-Pulkka

Mitoitukset

Posted on March 19, 2010 at 12:41 PM Comments comments (0)

Olen huolissani vanhustenhoidosta ja sen tulevaisuudesta Mäntyharjulla ja valtakunnallisesti. Vt johtava lääkäri esittää yhden hoitajan lisäystä tai yhden paikan vähennystä Palvelukeskus Ruskahovista. Miten yhden paikan vähennystä tai yhden hoitajan lisäystä voi edes verrata keskenään? Kuka tahansa osaa laskea, että yhden hoitajan lisäpanos on enemmän kuin yhden paikan vähennys.

 Ent. lääninhallituksen, nykyisen AVIn vierailun aikaan kerrottiin Palvelukeskus Ruskahovista puuttuvan 4 hoitajaa, joka nyt vähentynyt yhden hoitajan vajeeseen. Numeroilla aiotaan kikkailla, ja vähennetään yksi asukaspaikka 53:sta 52:teen. Tilannehan ei käytännössä muutu mihinkään, vain numeroilla näyttää hyvältä, kun ollaan MINIMIN alarajalla, ja se tuntuu riittävän joillekin,että juuri noustaan minimiin. Eli hoitajia ei aiota lisätä. Asia on vielä perusturvalautakunnan käsittelyssä uudelleen ja toivon viisaita päätöksiä.

 Rakennemuutos uudistuksesta puhutaan (rakennemuutos= laitospaikkojen vähennys, kotihoidon lisäys) ja se jyrätään eteenpäin keinolla millä hyvänsä. Puhutaan työrauhasta, että muutos pitää tehdä loppuun. Asia saatiin kuulostamaan hyvälle, että kotona saisi olla mahdollisimman pitkään. Mutta olisiko kuitenkin hyvä paikka pysähtyä vakavasti miettimään? Vaikka jotain on joskus päätettykin, voi asioita silti tarkastella uudelleen. Mikä on tulevaisuus vanhuksilla? Väestö ikääntyy, ja vanhukset lisääntyvät. Kotona on hyvä olla mahdollisimman pitkään, mutta miten pitkään? Mitä sitten, kun kotona ei pärjää? Paikkoja ympärivuorokautiseen hoitoon ei ole, kun ne vähennetään. Jonoakin on palvelupaikkoihin. Omaishoitajat tarvitsevat lomaa, mutta paikkojen vähennyksellä hekään eivät pääse kaikki omaishoidettavat lomalle. Omaishoitajatkin väsyvät ja kohta on omaishoidettavia yhden sijaan kaksi.

 Mikä onkaan paine kotihoidossa? Asiakkaat lisääntyy. Kotihoitoon lisättiin terveyskeskuksesta henkilökuntaa, niin heidän työpanoksensa siirrettiin yöpartioon, joka tuli siis uudistuksena meille Mäntyharjuun. Päivä ja iltavuoroihin paine kasvaa koko ajan. Henkilökunnan lisääminen on se ratkaisu. Hoitajien tehtävien uudelleen miettiminen ja jakaminen. Hyödyntää myös lähihoitajan ammattitaitoa ja unohtaa hierarkia. Ja jos työtehtäviä lisätään, tämän tulee myös näkyä mitoituksissa. Ja miksei palkassakin?

 Rakennemuutoksessa pitää ottaa myös huomioon hoitajamitoitukset ja mielellään työssä jaksamisen takia niin, että henkilökuntaa on riittävästi. Laitoksissa ja varsinkin kotihoidossa. Eikä niin, että keikutaan minimissä (tällä hetkellä alle minimin) Pitää ottaa myös huomioon ikuinen ongelma sijaispula ja vajaalla tekeminen. Mikähän mitoitus mahtaa olla silloin ja se työnlaatu. Vajaalla henkilöstömäärällä tekeminen tulisi kieltää ja velvoittaa joku tulemaan paikkaamaan puute. Työntekijöitä ei voi velvoittaa tulemaan vapaalta töihin tai tekemään kahta vuoroa putkeen. Itse asiassa kenenkään ei pitäisi edes suostua. Olisiko joku viranhaltija velvoitettava tulemaan töihin aina, kun sijaista ei saa?

 Kyseessä on vanhusten hoitaminen, kyse on ihmisistä! Toimistotyötä voi siirtää tai jättää tekemättä. Toimistotyötä voi tehdä ylitöinä ja tuskin kenenkään terveys vaarantuu. On suuri potilasturvallisuusriski, että hoitaja tekee pitkän päivän. Hoitaja on väsynyt, riskit huolimattomuuteen kasvavat. Puhutaan kuitenkin sairaitten ihmisten hoitamisesta ja lääkkeenjaosta. Juuri siksi on varmistettava hoitohenkilökunnan riittävyys ja jättää pelivaraa. Pitkässä juoksussa uskon, että vanhukset viihtyvät, saavat aikaa enemmän, hoitajat jaksavat tehdä työnsä paremmin ja sairaslomat vähentyvät. Ajateltaisiin asioita käytännössä, ei paperilla. Ihmisten hoitaminen on vaikea ajassa mitoittaa. Sitä ei tehdä robottina, vaan se vaatii aikaa. Kuunteleminen, läsnäolo, niitä asukkaat tarvitsevat. Sen halauksen tututa hoitajalta, jolla olisi aikaa istahtaa jokaisen viereen ja kysyä mitä kuuluu?

 Hoitoisuus on otettava huomioon. On aivan eri asia, että asukas syö itse, kuin että tarvitsee hoitajan syöttämään. Jos laskee, että yhdellä asukkaalla on nielemisongelmia ja syöttämiseen menee puolikin tuntia ja laskee, että tasapuolisuuden nimissä antaa sen ajan jokaiselle, aamuruokailu kestäisi suoraan lounaalle asti.

 Kaikki nämä ongelmat ovat olleet tiedossa. 1.10.2001 Mäntyharjun paikallislehdessä Pitäjänuutisissa oli jo kauan sitten otsikko: ”Minne mahtuvat Mäntyharjun vanhukset?” 22.2.2010 Helsingin sanomat kiinnitti huomiota Mäntyharjuun: ”Esimerkiksi Mäntyharjun kuntaa AVI on huomauttanut siitä, että hoitohenkilöstön mitoitukset jäävät valtakunnallisten suositusten alapuolelle. Tästä tietysti seuraa se, että kunta päättää vähentää vanhusten hoitopaikkoja. Valtakunnassa on kaikki taas hyvin. ” (suora lainaus)

 Onneksi asia on vielä kesken ja kaikki on mahdollista muuttaa parhain päin. Perusturvalautakunta varmasti miettii asian loppuun asti. Sitä vartenhan perusturvalautakunnan jäsenet ovat: turvaamassa kuntalaisten hyvinvoinnin ja hyvän laadun.

 Olen puhunut tästä valtuustosalissa useaan kertaan, ennen AVIn vierailua. Puhunut hoidon laadusta ja hoitajien kiireestä. Kuka pitää vanhusten puolta? Omaisten pitää myös osata vaatia..

 Ulkoilutusasiaa vein eteenpäin ja vihdoin ja viimein vanhukset pääsevät ensi kesänä ulos. Rahasumma ei ole iso, mutta vanhus pääsee entiseen verrattuna (eli ei ollenkaan aiemmin) nyt sentään ainakin 2 kertaa kesässä ulos. Terassilla istumista silloin tällöin metsään päin ei voida pitää ulkoiluna. Tarkoitan ulkoilulla ihan kylällä käyntiä tai muuta retkeä. Tämähän on ongelma, josta on vasta nyt ymmärretty puhua. Ulospääsy pitäisi kuulua jokaisen ihmisen oikeuksiin.

 Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että ihan totta hoitajilla on kiire töissä ja vanhuksille ei ole aikaa? Yksi pieni poikkeama rutiinissa sotkee koko aikataulun. Miksi rahaa löytyy kaikkeen muuhun, mutta ei ihmisten hoitoon? Papereita on niin hiton helppo pyörittää, kun ei tarvitse itse nähdä metsää puilta. Kun olette vanhemmat viranhaltijat ja päättäjät joskus itse hoidossa ja hoitajamäärä on minimissä, ja kukaan ei ehdi sinulle puhua, NIIN ÄLÄ SILLOIN ITKE, että ” jää juttelemaan, älä mene vielä”. Sitä näet töissä kuulee ja sydän itkien on vain todettava, että ” Nyt on kiire”

 Jo yksistään hoitajan henkilökohtainen elämä on rajoittunutta sekalaisten vuorojen takia. Minnekään säännölliseen harrastustoimintaan ei helpolla pääse. Esimiesten pitää ottaa huomioon myös se, että hoitajilla on vapaa-aika. Oma elämä. Ottaa huomioon perhetilanne yms. Ja myös työtovereitten täytyy puhaltaa yhteiseen hiileen, että työyhteisössä voidaan yhdessä tehdä ja että toisiin voidaan luottaa. Ja että me jaksamme, koska välillä tuntuu, että ei jaksa.

 Vaikka sellaista sanaa ei saisi ollakaan kuin kiire, sitä sanaa ei saisi hoitoalalla edes tuntea. En edes ymmärrä miksi tätä asiaa on joittenkin niin vaikea ymmärtää. Asiat etenevät niin hitaasti. Lasketaan rahoja.

 Me hoitajat tiedämme tämän asian. Tämä on valtakunnallinen ongelma. Minäkin jaksan jauhaa tästä aina vaan, että varmasti ajatellaan jo minustakin ” että joko se taas alkaa”. Kannattaa tutustua työhön, ei ylimääräisenä vaan ihan hypätä vahvuuteen. Sitten näkee.

 Hyväkin hoitaja turtuu ajan myötä.

Missä inhimillisyys?

 Tanja Hartonen-Pulkka

Lähihoitaja

Mäntyharju

Hyvä demarit!

Posted on February 10, 2010 at 3:42 AM Comments comments (0)

Loistavaa Mäntyharjun sosialidemokraatit! Aukeama Pitäjänuutisissa oli todella hienoa luettavaa! Demarien valtuustoaloite vanhusten ulkoilutuksesta etenee. Aloite olikin byrokratian rattaissa yli vuoden, kun vapaaehtoistyötä kartoitettiin ja asiaa pitkitettiin.

 Nyt perusturvalautakunta suunnittelee lehden mukaan työntekijän palkkaamista ulkoilutukseen ja lisäksi kunta hyödyntäisi työllisyystuki-ihmisiä.

No sehän se oli valtuustoaloitteen alkuperäinen tarkoituskin. Harmi, että asiaa piti edes miettiä noin kauan, koska viime kesä jäi väliin.

 Toinen asia samalla aukeamalla oli Mäntyharjun sosialidemokraattien aloite ohjatusta leikkipuistotoiminnasta sekä kesäleireistä. Leikkipuistotoiminta alkaa tänä vuonna ja lisäksi on suunniteltu liikuntakerhoa ja kuvataideleiriä, joita ehdotimme aloitteessamme.

 Eikä hehkutus siihen lopu! Koulukiusaaminen on ollut esillä myös. Aloitteemme koulukiusauksen ennaltaehkäisystä oli myös esillä samalla aukeamalla Pitäjänuutisissa 9.2.2010. Korostimme varhaista puuttumista. Kouluissa onkin otettu Kiva-ohjelma käyttöön, jossa puututaan kiusaamiseen. ”Kiusaamistilannetta seurataan oppilaskyselyiden kautta, mutta jos KIVA- ohjelman keinot eivät tepsi, täytyy käytänteitä muuttaa”, kunnanhallitus lausuu.

 Hienoa Mäntyharjun sosialidemokraattien valtuustoryhmä. Ei voi muuta kuin sanoa, että tästä on hyvä jatkaa.

 Odotamme vielä hoitajien lisäpalkkaamisesta tehdyn aloitteemme käsittelyä, joka oli siis jo perusturvalautakunnassa kerran ja valtuustossa. Palautimme sen takaisin perusturvalautakuntaan, koska asiaa ei oltu selvitetty tarpeeksi laajasti. Tilanne hoitohenkilökunnan vähyydestä on ollut tiedossa ja se, että vanhusten hoitoisuus on suhteessa lisääntynyt. Hoitosuositukset ovat alle minimin ja silti asialle ei aiottu tehdä mitään.

 Nyt kun on tiedossa lääninhallituksen selvitys, voimme vain todeta, että olisi jo silloin kannattanut suhtautua aloitteeseen vakavasti, nyt on sitten pakko alkaa toimenpiteisiin. Olimme siis oikeassa.

 Kerrottiin ettei ole rahaa. Tässä taloustilanteessa jne. Raha vastaan hoidonlaatu.

Niinpä niin. Tästä on hyvä todellakin jatkaa.

 Tanja Hartonen-Pulkka

3. päivä vapaata

3. päivä vapaata ja mitä olen saanut aikaiseksi? En mitään. Sain sentään toissapäivänä imuroitua alakerran ja pestyä vessan. Olisi voinut käyttää vapaansa hyödyllisestikin ja minä olen vaan itsekkäästi laiskotellut.

 Joskus niinkin.

 Tällä viikolla syntymäpäivät. 39 vuotta. Ei vielä pyöreitä.

 Tänään työsuojelutoimikunnan kokous ja huomenna sosialidemokraattien jäsenkokous.

 Mutta olen saanut nukkua pitkään. Viime yönäkin 9,5 tuntia

Yritys

Ai niin, olen perustanut yrityksen. Tmi Suvirinne.

 No se on vaan noitten eläintarvikkeiden ja ruokien takia. Ei siitä rikastumaan pääse, lähinnä harrastuksen kannalta. Alunperin oli tarkoitus saada omat ruuat pihaan, mutta muutkin ovat huomanneet miten hyviä ja laadukkaita ruuat ja tarvikkeet ovat.

 Joten ei kun firma pystyyn, ja maksamaan alvit.

 Joten tilaamaan vaan nyt sitten kunnolla! Kun ei haittaa enää paljon on myynti. Aikaisemmin pidin matalaa profiilia, ettei myynti mene yli tietyn rajan, että joutuu alvitkin maksamaan.

Alma kuvattu

Nyt jännitetään Alman lonkka ja kyynärtuloksia Kuvattu 21.1.10.

Tämä vuosi

Odotan paljon tältä vuodeltakin. Viime vuosi oli työntäyteinen ja oli vaikeaakin yhteensovittaa työvuorot ja menot. Tuskin koskaan on vuodessa tapahtunut noin paljon. Niin monta roolia ja niin paljon muistettavaa.

Mutta hyvin selvisin. Eikä tehnyt edes tiukkaa.

 Huhu kylillä kertoi kyllä minun saaneen hermoromahduksen. No tuollaisella menolla se ei olisi ollut mikään mahdoton ajatus sinällään, mutta ihan terveenä selvisin.

 Ei työmäärä niinkään rasittanut ja asioihin perehtyminen. Pikemminkin se, että on huomannut miten ilkeitäkin ihmiset osaa olla ja kateellisia. Sekä politiikassa toisissa puolueissa että omissa, kuin myös henkilökohtaisessa elämässä.

 Kateus on se yksi synti. Mitä kamalaa se aiheuttaakaan, että pitää tieten tahtoen ilkeillä ja mustamaalata.

 Se on perin ikävää ja satuttaa syvältä, vaikka en sitä näytäkään. Tapaan heitä päivittäinkin ja muistan, todellakin MUISTAN. Ja silti yritän hymyillä, vaikka sattuu. Kun tietää mitä toinen on selän takana puhunut tai kirjoittanut.

 Toivoo, että joskus pääsee sanomaan, kun tulee tilaisuus.

 Koirat. Ne ovat minun harrastukseni. Ronja, joka on minulla sijoituksessa, on astutettu. Toivottavasti onnistui, lopputulosta voi aavistella tämän kuun lopussa. Sitten voin alkaa VIHDOIN ja viimein suunnitella omaa kenneltoimintaani, josta olen haaveilut! Ronjan pennut syntyvät Kaisalle Savonlinnaan helmikuun lopulla.

 Lapset. Kasvavat aina vaan isommiksi. Tuntee olevansa jo vanha, kun toinen pojista jo 14v. Ja silti toiset tytöttelee vieläkin. Politiikassa se on varsin yleistä. itse pidän tytöttelyä vähättelynä. Tässä kuussa 39v täyttävä en voi katsoa olevani enää tyttö ja kolmen lapsen äitinä ja vaimona ja kaikki kokemukseni huomioon ottaen ylipäätään elämästä, en voi todellakaan olla enää tyttö.

 Työnkuva muuttuu aina rankemmaksi. Vanhukset ovat aina vaan haastavampia. Sitten on ihmisiä, jotka väittävät hoitajia ruikuttajaiksi. Turha arvostella, jos ei työtä tee. Kannattaa kokeilla. Olen kuullut usealta hoitajalta, jotka ovat työtä pitkään tehneet, että ennen oli aivan erilaista. Vanhukset kävelivät ja olivat hyväkuntoisia.

 Eduskuntavaalitkin mietityttävät. On kyselty kiinnostustani asiaan. Asialla on monta puolta. Pitää harkita tarkkaan.

 Tässä nyt tämän aamun mietteitä.

 Tammikuu vasta alussa. 9.1.2010.

 

Yksi vuosi valtuutettuna takana

Mäntyharjun Sosialidemokraatit valitsivat vuoden 2010 puheenjohtajaksi Tanja Hartonen-Pulkan ja varapuheenjohtajaksi Timo Kuoksan. Johtokuntaan valittiin Pekka Sipilä, Raili Rantanen, Tapani Penttinen, Kari Rimpeläinen, Mirja Mantila, Tuula Vaskelainen ja Ari Hartonen. Johtokunnan varajäseniksi valittiin Anneli Vornanen, Piia Hämäläinen ja Heikki Vaskelainen.

 

OPETTAVAINEN VUOSI

Vuosi on ollut hyvin opettavainen. Olen oppinut paljon kunnan asioista, kuten myös siitä, miten tärkeää on kuuntelemisen taito -toisten mielipiteiden kunnioittaminen ja ymmärtäminen. Ja että päätöksenteko ei ole niin helppoa kuin aiemmin ulkopuolisena luuli.

 Toivon saavani puheenjohtajana luotua yhteenkuululuvuuden tunnetta yhdessä tekemällä.

 Olen ylpeä Mäntyharjun sosialidemokraattien saavutuksista tämän vuoden aikana. Olemme saaneet paljon aikaiseksi, mm. talousarviossa on maininnat liittyen vanhusten ulkoiluttamiseen, leikkikenttätoimintaan, nuorten kesätyöpaikkojen tukemiseen ja kuntaan muuttaneiden tutustumistilaisuuden järjestämiseen. Hyvinä asioina voisi pitää myös asukkaiden edustajan valinnan valmistelun Keskivälin hallitukseen. Tämä on kuntastrategiassa mainitun osallishankkeen mukaista.

 Henkilökohtaisesti olen ajanut eteenpäin vanhusten ulkoilutusasiaa ja paljon olen puhunut myös henkilöstömitoituksista, jotka ovat aivan liian pienet ja lisää henkilökuntaa tarvitaan. Lääninhallitus vieraili meillä Mäntyharjussa ja jokaisessa yksikössä henkilöstömitoitukset ovat alle suositusten. Tästä on kyllä tieto ollut olemassa. Potilasturvallisuus vaarantuu. Hoityönlaatu kärsii. Tiukkana talousaikana kysytään, että mistä rahat. Mutta pakkohan vanhukset ja potilaat on hoitaa kunnolla. Pitkässä juoksussa tämä nykyinen linja tulee kalliimmaksi. Itse työskentelen lähihoitajana Palvelukeskus Ruskahovissa hoitamassa vanhuksia.

 Vielä on paljon tärkeitä tehtäviä ja monta askaretta ennen Joulua. Toivotan teille jokaiselle valoisaa Joulun odotusta. Varataan Jouluna aikaa myös rauhoittumiselle ja yhdessäololle.

Kurssi siirretty

 

Kaverikoirakurssi siirretty Suomen kennellliiton toimesta helmikuulle.

Yksi linkki

http://www.narsistienuhrientuki.info/tulostusversio.php?alasivu=135

Palstoilta luettua

 

Jokaisella on oma mielipiteensä asioihin. Ja jokaisella on oma näkökulma. Mihin kukakin mielipiteensä perustaa: faktoihin vai mielikuviin.

 Se on totta, että lähihoitajan ammattia aliarvostetaan eikä ehkä kaikissa paikoissa hyödynnetä tarpeeksi. Lähihoitajan koulutus on laaja lääkehoidon oppeineen ja haavanhoitoineen.

 Itse olen esimerkiksi käynyt lähihoitajan koulutuksessa sairaanhoidon ja huolenpidon koulutuksen.

 Kuka tahansa voi ampua nimimerkillä mitä tahansa lehden palstoilla, silloin ei tarvitse ottaa sanoistaan vastuuta. Mielipiteitä on jatkuvasti. Saa ollakin. Kunhan pysyy asiassa.

 Täytyy myöntää, että aika ajoin miettii, että onko oikealla alalla. Työn raskaus sekä henkisesti että fyysisesti ovat täysin yllättäneet minut. Miten paljon kohtaa väkivaltaa.

 Sekä se, että kaikki hoitajat eivät tee sydämellään asiaa, työnjohto tarvitsisi lisää koulutusta ja muutenkin on työkulttuurissa parantamisen varaa. Mutta sitä en hyväksy, että joittenkin töppäyksien takia koko henkilökunta/hoitajat mustamaalataan, koska suurinosa ihan oikeasti ja aidosti välittää työstään ja tekeekin töitä - hymyillen.

 Se joka sanoo, ettei saa narista. Se joka sanoo, että työ ei ole raskasta. .. Sopii tulla osastolle ihan vahvuuteen mukaan työpariksi. Niin näkee. Kaikista ei siihen ole. Ja jokaisella on oikeus valittaakin joskus. Niin minäkin teen, vaikka hoidan työni hyvin ja hymyillen. Välillä enemän, välillä vähemmän hymyillen.

 Silloin kun puurot syljettiin naamalleni, ei hymyilyttänyt lainkaan.

 Murheita lisää

Hoiva- ja hoitotyönjohtaja lähtee puoleksi vuodeksi pois täältä. Puoli vuotta on lyhyt aika, mutta myös pitkä aika. Johtaja on hyvin saanut eri toimipaikkojen lähiesimiehet yhteen ja hahmottanut/ kehittänyt kokonaisuutta. Tilalle ei palkata ketään. Lähiesimiehille kasautuu varmaan paineita, jotka vastaavasti saattavat kasaantua työntekijöille.

Ikävä kyllä maalaan uhkakuvia, palaako hän takaisin, kuinka vanhus- ja terveystyön kokonaisuuden kanssa käy, kun johdosta tarvittava ammattitaito puuttuu? Jopa ymmärrys henkilöstöä kohtaan....

Näissä mietteitäni,

Vielä se aloite mietityttää

Parusturvalautakunta laittoi kaikessa viisaudessaan talousarvioon 4000 euroa vanhusten ulkoiluun, joka on jaettava 3:een pisteeseen: kotihoito, tk, ja Ruskahovi.

 Kannatti siis aloite laatia, vaikka muistan jonkun sanoneen ettei se kannata...

Pienistä puroista se alkaa, vaikka joku tuntui kirjoittaneen eräällä palstalla, että se on kuin "paska Itämeressä", mutta minusta asia on SUURI, koska vanhukset eivät ole päässeet ulos, ja nyt asia toteutuu edes kesäisin, vaikka siihen pitäisi olla mahdollisuus myös ympäri vuoden ...

 Hei, vanhukset pääsevät ensi kesänä ulos, odottavat enää n. 7kk ulospääsyään!!!

Ensi kesänä!

Perusturvalautakunta on hyväksynyt ensi vuoden budjettiin 4000 euroa vanhusten ulkoiluun. Hyvä! En siis ihan turhaan laatinut sitä aloitetta demareille, vaikka kesti 11 kk byrokratian rattaissa.

Vanhukset

Ihanaa, asiaan on todella kiinnitetty huomioita. Vanhustenhuoltoon. Eriasia tuleeko muutoksia ja millä aikataululla, mutta asioihin on havahduttu vihdoin! Lue Länsi-Savo s. 8. Voi vaan olla, että asioita ei oteta vakavuudella, vaan vähätellään, ei meillä tuollaista ole. ?

Totuushan on, että vanhukset eivät pääse ulos. Sijaisia ei saa. Tehdään töitä vajaalla henkilöstömäärällä tilapäisesti, välillä tehty useampi päivä peräkkäin. Tällöin suihkut siirtyy ja kun täysi määrä töissä, urakoidaan pesut kiinni. Tehdään tuplavuoroa.

 Ja se vanhusten kohtelu. Valitettavasti sitäkin tässä työssä näkee. Kaikki eivät ole välttämättä työhönsä sitoutuneita. Onneksi suurinosa on! Mutta niinkuin joka alalla, työntekijöitä on moneen lähtöön!

 Omaisetkin muuttuvat vaativammiksi.

 Meillähän on tehty Mäntyharjussa 2 aloitetta asian kuntoon saattamiseksi! Sekä vanhusten ulkoilun, että sijaistilanteen hoitamisesta. Mutta aloitteet ovat jääneet jonnekin, ja asioille ei siis olla tehty mitään.

 Toivotaan, että asiaan paneudutaan todella. Maiestä kaikista se on kiinni.

 Tanja Hartonen-Pulkka

Hirvensalmen Etuniemessä vietetty juhannus. Oltiin siellä kaikkiaan 7 yötä. Kivaa oli,

Markkinoilla piti tietenkin poiketa.

 Tänään palattiin.Ja pihassa oli tarhakäärmeen poikanen joka vilisti vauhdilla pusikkoon! Onneksi ei ollut kyy. En olekaan aikoihin nähnyt käärmettä.